facebook

46 квіток на кактусі. Франківець поділився секретами догляду. ФОТО

Чоловік розповів, як рослина потрапила до нього, і як кактус може “показати вдячність”, пише “Суспільне: Карпати”.

Пише - джерело.

“Кактус з Магадана привіз мій товариш давно. Рослині було на той час п’ять років. Його батько працював в Магадані, згодом вони переїхали в Івано-Франківськ. І ось так кактус ріс в мого друга”, — каже Костянтин Товстяк.

Кілька років тому товариш виїхав з міста і залишив рослину Костянтину.


Щоб кактус рясно зацвів, каже франківець, потрібна правильна зимівля: 0℃, + 5℃, +10℃ від жовтня до квітня, і жодної краплі води. Також важливо, щоб була “бідна” земляна суміш, і цілий день надворі, на сонечку. З травня до жовтня потрібно підливати один раз у 3-4 тижні, підживлювати добривами — 2 рази у сезон. Якщо сильні дощі, потрібно накрити целофановим плащиком. Ось такі секрети догляду.

Читайте також:  Готуємо справжній плов у себе вдома: пара хитрощів і страва буде незабутньою

“Це аргентинський вид. Називається ехінопсис. Квітка цвіте півтора дня. Позавчора зацвів о 22-й і сьогодні до вечора перестане”, — розповідає Костянтин Товстяк.

Чоловік займається кактусами з 1979 року. У нього до 200 штук видів.

“Цей — найпростіший. Він — у кожної бабусі на вікні. Цьогорічна зимівля 0℃ — -4℃. Кактус показав, що це йому підходить. 46 квіток одночасно — це неабиякий результат. До того найбільше було 13. Так ніби вдячність показує”, — ділиться Костянтин Товстяк.

Рослина цвіте щороку в липні. Бутони розвиваються два місяці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: