facebook

5 причин, чому настінні килими повертаються в моду

Килим на стіні впевнено повертається в моду: з пережитку радянського минулого він знову ставати оригінальною частиною сучасного інтер’єру. І ось чому.

Пише - джерело.

Колись килими були обов’язковим атрибутом в будинку, які демонстрували достаток і статус його власника. А хтось набував їх для утеплення кімнати і шумоізоляції. Не завжди вони були підібрані під загальний дизайн і часто виглядали безглуздо. Тому коли від них стали масово позбуватися, всі зітхнули з полегшенням.

Однак мода на настінні килими повертається. Купити цей виріб в будинок вже не є моветоном, особливо якщо мова йде про чудові стильні карат коври. Ось 5 причин, чому вони доречні в сучасному інтер’єрі.

Килими задають стиль приміщення
Важко уявити кімнату в східному стилі без настінного килима, диванних подушок і пуфів. Колоритно і виглядають настінні килими в марокканському, індійському стилі, проте цілком будуть доречні в вінтажному, скандинавському, класичному змішаному інтер’єрах.
Такі інтер’єри затишні, додають тепла і при цьому виглядають вельми просторими.

Вони абсолютно інших форм і матеріалів

Пройшли часи однакових килимів великого розміру від стіни до стіни нудних забарвлень. Наприклад, зараз їм є відмінна альтернатива – панно і гобелени. Вони візуально врівноважують і завершують занадто просторі інтер’єри, додають контраст, підкреслюючи красу навколишніх предметів. Також гармонійно вписати настінні килими в сучасний інтер’єр допоможуть монохромні моделі з простими геометричними візерунками.

Читайте також:  Українцям повідомили, що буде з курсом долара у грудні

Килими мають нестандартне кріплення

Тепер килими не лякають необхідністю робити багато дірок в стінах. Зараз існує багато варіантів як кріпити килими на стіну незвичайним способом – так би мовити, і ніяких цвяхів!
При цьому важливо, щоб форма настінного килима поєднувалася з загальними лініями всього інтер’єру.

Килими створюють колірне рішення в інтер’єрі

Килими на стіну можна порівняти з кольоровим калейдоскопом. Досить однієї яскравої плями в інтер’єрі, щоб простір виглядав зовсім інакше. У світлих приміщеннях добре виглядають килими пастельної палітри, а на темних стінах – більш виразними будуть соковиті, яскраві кольори.

Килимами можна візуально змінювати планування приміщення

Місце для килима можна знайти в будь-якій кімнаті, будь то вітальня або спальня. У маленькому приміщенні більше доречні пастельні однотонні килими. Яскравий може візуально зменшувати простір, але якщо ти хочеш звернути увагу на килим – обігравши його і зроби, наприклад, узголів’ям ліжка.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: