facebook

Алкоголь врятував людство від вимирання – вчені

Алкоголь сприяв порятунку людства від вимирання. До такого висновку прийшли вчені з Центру екології та охорони природи Університету Ексетера в кампусі Пенрін в Корнуоллі, передає УНН із посиланням на phys.org

Пише - джерело.

Як вважають дослідники, здатність до засвоєння етилового спирту допомогла людині вижити на зорі цивілізації.

Відзначається, що близько десяти мільйонів років тому примати конкурували один з одним за їжу. І мавпи не могли їсти перестиглі плоди, через вміст в них етилового спирту. У якийсь момент примати змогли адаптуватися і почати вживати “алкогольні” фрукти. Це і стало ключовим фактором. У частині мавп відбулася генетична адаптація, яка дозволила їм переробляти алкоголь. Ті, хто так і не навчився цього, загинули.

Читайте також:  Зустріч Зеленського та Путіна: Київ просить Німеччину допомогти організувати переговори

Відзначається, що поділ ліній шимпанзе і людини відбулося приблизно 5,5 млн років тому. Це пояснює, чому деякі види сучасних мавп також здатні засвоювати алкоголь.

“Навіть сьогодні ми бачимо мавп, які їдять ферментовані фрукти і навіть п’ють пальмове вино, вироблене людьми”, – прокоментував співавтор дослідження, доктор Кім Хокінгс.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося в УНН, українських споживачів приваблюють екстравагантні алкогольні напої.

Більш того, світові тенденції алкогольного ринку також свідчать про стрімкий розвиток незвичайного спиртного: крафтове пиво і вино, чорна горілка, блакитне шампанське і не тільки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: