facebook

Берлін звинуватив Дамаск та Москву у воєнних злочинах у Сирії

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас обвинуватив президента Сирії Башара Асада та його союзника Росію у скоєнні воєнних злочинів у сирійській провінції Ідліб. Про це він заявив, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, передає УНН з посиланням на DW.

Пише - джерело.

Дамаск і Москва зобов’язані захищати цивільне населення, але замість цього вони здійснюють удари по цивільній інфраструктурі, включаючи лікарні та школи, наголосив він. “Навмисні напади на цивільне населення є воєнним злочином”, – сказав Маас.

Він додав, що винні в цих злочинах мають бути притягнуті до відповідальності. “Заходи з боротьби з тероризмом не звільняють нікого від дотримання норм міжнародного гуманітарного права”, – наголосив міністр.

Читайте також:  NASA опублікувало знімки стародавнього озера у Сахарі

Маас також закликав Раду Безпеки ООН забезпечити повний доступ гуманітарної допомоги до Сирії та заявив про необхідність гуманітарного перемир’я. Німеччина та Франція готові обговорити це питання з Росією та Туреччиною. Зустріч лідерів цих країн щодо цього питання запланована на 5 березня, однак поки точно не відомо, чи відбудеться вона.

Нагадаємо, в Ідлібі загинули 29 турецьких військових під час атаки сил Асада.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: