facebook

Безгосподарність: вулиці Кармелюка та Ленкавського знову в руїнах

Всього чотири роки минуло з того часу, коли буковелівська фірма «ПБС» відновила вулиці Ленкавського та Кармелюка в Івано-Франківську. До цього тут була справжня катастрофа. Місцеві з жахом згадують ті часи.

«Ми три роки так мучились. Машини об’їжджали ями і їздили попід вікнами. І коли вулицю нарешті зробили, то раділи безмежно», – каже жителька Ленкавського пані Ірина.

Пише - джерело.

Нагадаємо, що в 2016 році, за сприяння тодішнього депутата Верховної Ради Олександра Шевченка, вулиці Кармелюка і Ленкавського вдалося капітально відремонтувати. Тоді, перед початком робіт, Олександр Шевченко вимагав, щоб влада міста надала гарантії, що всі комунікації під цими дорогами в доброму стані і не потребуватимуть ремонту. Компанія «ПБС» тоді навіть погодилася додатково відремонтувати ділянку каналізації на Кармелюка, оскільки місто не мало можливостей. Руслан Марцінків тоді особисто запевнив франківців, що всі комунікації в задовільному стані. Пізніше виявилося, що ці слова не відповідають дійсності.

«Як виявилося після ремонту дороги, дощова каналізація на Ленкавського мала чисельні прориви. І вже наступного року тут справді прорвало трубу, а комунальники знищили монолітне покриття і пошкодили частину дороги. Що ми бачимо зараз? Знищено тротуар, бо проводять комунікації до новобудови. Чому не планувати такі речі завчасно?» – сказав депутат Івано-Франківської міської ради, представник команди «За майбутнє» Володимир Олійник.

Читайте також:  Вартові – цілителі: охоронці порядку допомогли “прозріти” жебраку (ФОТО)

Фахівці компанії «ПБС» зазначають: через непродуману комунальну політику страждає бюджет міста. Адже регулярно переробляється і латається те, що інші зробили якісно, на десятки років.

«Вночі будуть проводити комунікації через дорогу, робитимуть прокол. А свого часу могли поставити відповідні футляри і по них уже працювати. Чому все робиться так безгосподарно – питання до міської влади», – зазначив представник фірми «ПБС» Іван Бутницький.

Тим часом на Ленкавського ще одна проблема. Важка техніка руйнує приміщення одного з колишніх корпусів психоневрологічної лікарні. І частина матеріалів падає просто на проїжджу частину. Щоправда, хто має контролювати процес та наскільки пошкодять такі роботи дорожньому покриттю, поки невідомо.

«Невже поки що чинній міській владі важко зрозуміти, що місто потребує не ваших косметичних ремонтів, а справді глобальних комплексних підходів? Спочатку підземні комунікації, дахи, підвали, а потім вже ремонти доріг, тротуарів. Це, на мою думку, кримінальний злочин, за який влада міста мала б понести відповідальність», – додав Володимир Олійник.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: