facebook

Білорусь зі слабким диктатором: експерт розповів про ідеальний сценарій Путіна

Білорусь рухається в бік тотальної кризи і слабкого Лукашенко

Пише - джерело.

Президент Росії Володимира Путін хоче мати під контролем слабкого білоруського лідера Олександра Лукашенка, щоб було простіше захопити Білорусь.Заступник директора з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь вважає, що в цьому є загроза і для України. Про це йде мова в нашому матеріалі “Лукашенко домовився з Кремлем і піде до останнього: експерти спрогнозували розвиток подій в Білорусі”.

За його словами, Білорусь рухається в бік тотальної кризи і слабкого Лукашенко і така ситуація вигідна виключно Росії.

“Для Путіна не було б вигідно вводити війська в Білорусь. Він досі каже, що і в Україну війська не вводив. Думаю, найкращий варіант для Путіна – коли Лукашенко буде вимушений його попросити про економічну допомогу. Ослаблена Білорусь для Росії зі слабким диктатором – це ідеальний сценарій, особливо коли почне завалюватися економіка. І тут Путін може запропонувати свою допомогу. Росіяни можуть сказати: ми вас беремо під крило, беремо на себе соціальні виплати, компенсацію економічної кризи і забираємо собі ваші підприємства. Тобто будуть реформи під російським диктатом. І такий сценарій мені здається зараз найбільш імовірним”, – сказав Самусь.

Читайте також:  Російські окупанти зірвали евакуацію в Сумах

Експерт зазначив, що для України такий варіант не вигідний.

“Навіть Лукашенко для нас кращий, бо ми ж розуміємо, що наступний крок – це Білорусь під Росією. Як тільки Білорусь стане слабкою, Росія її захоплює. У геополітичній конструкції України Білорусь має бути демократичною, розвинутою, успішною і потужною державою, яка буде членом Балто-Чорноморського союзу”, – підкреслив він.

Напередодні колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний розповідав нам, що Києву вигідніше, щоб Лукашенко залишився президентом Білорусі. За його словами, якби на виборах перемогла опозиція, то потрібно було б чекати нової війни з Росією.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: