facebook

Борщівник Сосновського захопив на Калущині три гектари

Цього тижня міський голова Калуша – Ігор Матвійчук ініціював виїзну комісія в села Студінка та Середній Бабин, які увійшли до складу Калуської ОТГ.

Комісія ознайомилася з складною екологічною ситуацією, що склалася на території сіл, інформує офіційний сайт Калуської міської ради.

Пише - джерело.

Ідеться про поширення борщівника Сосновського в урочищі “Маргітин” в села Студінка площею 3,1 га, а також на орендованих земельних ділянках на територіях Студінського старостинського округу та в селі Середній Бабин. Земельні ділянки невпорядковані, хоча мають власників.

Крім того, в Середньому Бабині руйнується лівий берег річки Лімниця. Тому паводки і повені призводили до катастрофічного затоплення села.

Комісія на чолі з міським головою Ігорем Матвійчуком констатувала, що на околицях Студінського старостинського округу та в селі Середній Бабин місцеві мешканці створили несанкціоновані сміттєзвалища.

Читайте також:  Марцінків на власному авто відкриє з’єднані бульвари

Очільник міста дав доручення КП «Калушавтодор», управлінню з питань надзвичайних ситуацій міської ради, управлінню з будівництва та розвитку інфраструктури міської ради до 24 травня надати пропозиції для вирішення даних проблем.

Як повідомила “Вікнам” в. о. старости сіл Студінка та Середній Бабин Студінського старостинського округу Марія Стасюк, після візиту міського голови у Студінці наступного ж дня почали косити борщівник Сосновського, який охопив три гектари. Також у селі триває ремонт дороги.

Раніше йшлося, що вулицю Шевченка в Студінці ремонтуватиме ТОВ «Гал-Ремдорбуд». Договір було укладено 16 березня на 300 тис. гривень (у бюджеті — 310 тис. гривень).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: