facebook

Був у небі 7 хв: на відео детально відтворили смертельний рейс українського літака

Рейс PS752 українського літака МАУ, який розбився під Тегераном і внаслідок чого загинуло 176 осіб детально відтворили журналісти.

Пише - джерело.

Відповідне відео створив відділ The New York Times, який займається розслідуваннями події того дня за відкритими даними.

У перші години 8 січня Іран запустив кілька балістичних ракет по американських військових об’єктах в Іраку. Таким чином іранці прагнули помститися за вбивство генерала Касема Сулеймані. Після цієї атаки сили протиповітряної оборони Ірану були у повній бойовій готовності, бо очікували можливу відповідь з боку США.

4 години потому із міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні у Тегерані готується до вильоту рейс PS752 авіакомпанії МАУ. О 6:12 за місцевим часом (4:42 за Києвом) літак злітає. Він летить так, як і зазвичай, прямує за північно-західним напрямком та за 3 хв. набирає висоту близько 2,4 км. До цього часу літак відображається на радарах, а усі транспондери передають сигнал.

Близько 6:14 за місцевим часом (4:44 за Києвом) електронні системи перестають працювати і літак передає останній сигнал. Досі невідомо, чому це сталося. Однак літак продовжує летіти і за кілька секунд у нього влучає ракета, він загоряється. Цей момент зафіксований на одному із відео.

Читайте також:  “Готувалась до весілля, а загинула разом з мамою”: що відомо про загиблу львів’янку Анастасію Сенів

Усього за кілька кілометрів від місця влучання ракети розташовані кілька секретних військових баз Ірану, на яких розташовані протиповітряні системи. Одна із камер відеоспостереження зафіксувала запуск ракети близько 6:15 за місцевим часом (4:45 за Києвом).

Командувач аерокосмічними силами Корпусу вартових ісламської революції заявив, що оператор системи ППО сприйняв пасажирський літак за крилату ракету.

“На жаль, через поспішне рішення однієї людини сталася ця велика трагедія”, – підкреслив він.

Незважаючи на потрапляння, літак продовжував летіти. Достеменно невідомо, яким був його подальший рух, однак упав він за 16 км від місця останнього сигналу. Є інформація, що літак розвернувся у бік аеропорту. Близько 6:19 за місцевим часом (4:49 за Києвом) очевидці зафільмували літак, який поступово знижався. Ймовірно, на борту стався другий вибух буквально перед ударом об землю. Рейс літака тривав усього 7 хв.

Уламки літака розкидало на відстані близько 457 м. Чи не найдалі від місця падіння знайшли уламки хвоста та шасі. Також було багато особистих речей пасажирів: дитячі іграшки, одяг, фотоальбоми. За кілька днів Іран визнав свою провину, заявивши про “людську помилку” у період високої напруженості.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: