facebook

Дефіциту хліба в Україні не буде – Петрашко

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підписало меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо обсягів експорту пшениці. Відтак запевняють, що дефіциту хліба а Україні не буде. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

“Забезпеченість пшеницею і хлібом – важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці – у 2 рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде”, – підкреслив очільник Мінекономіки Ігор Петрашко.

Читайте також:  Українці з газовими котлами платять за опалення майже вдвічі менше (РОЗРАХУНКИ)
Пише - джерело.

Міністр також зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не зростали.

“Причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер. Адже традиційно перед Великоднем спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Але непередбачуваних стрибків не було і не буде. Друге – це девальвація, яка відбувається з валютою. Третя причина – це спекулятивний елемент, над подоланням якого в міністерстві вже працюють”, – додав міністр.

Нагадаємо, за інформацією НБУ, спостерігається зниження цін на пшеницю та кукурудзу, але навіть у кризу попит на продукцію українського експорту збережеться.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: