facebook

Діти на продаж: у готелі тримають немовлят, яких народили для іноземців

В Україні перебувають 46 дітей, яких народили сурогатні матері для іноземців. Їх зараз тримає у готелі київська клініка.

Пише - джерело.

“У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн”, – повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на сторінці у соцмережі Telegram

За словами Денісової, цей відеоролик – підтвердження, що ситуація з надання послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламують як “товар високої якості”.

“Це свідчить про те, що держава не вживає всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати”, – уточнила уповноважена.

Читайте також:  На Косівщині виявили незаконну рубку лісу на суму понад 100 тисяч гривень

Наголосила на тому, що сурогатне материнство в Україні – це проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування. Надання таких послуг іноземцям може призвести передусім до порушення прав дітей та до ситуації, у якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

“Необхідно внести зміни до законодавства України та закріпити вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України. Діти не повинні бути об’єктами торгівлі людьми”, – додала Денисова.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: