facebook

Домогосподаркам призначатимуть соціальну допомогу

Соціальні виплати в Україні будуть надавати за новою схемою, а розмір допомоги змінять. Зокрема, вводиться категорія непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпеченої сім’ї.

Пише - джерело.

Це можуть бути безробітні випускники вузів, домогосподарки, люди передпенсійного віку, яким часто буває важко знайти роботу та інші особи, які за рекомендацією центру зайнятості хотіли б зайнятися підприємництвом. Головна умова – вони повинні перебувати на обліку в центрі зайнятості.

Питання надання виплат непрацюючим працездатним особам буде вирішуватися представниками держадміністрацій. Вони повинні відвідати родину і скласти Акт обстеження матеріально-побутових умов: оглянути умови, в яких проживає сім’я. Порядок проведення перевірки майнового стану має погодити уряд.

Розраховувати на виплати з бюджету, які не треба повертати, такі люди не повинні. Розмір соцвиплат визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом. Так, всього передбачено 2 формати виплат: державна соцдопомога для малозабезпечених сімей, яка дорівнює різниці розміру між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, а також безпроцентна поворотна фінансова допомога непрацюючого члена незаможної сім’ї для заняття бізнесом. В останньому випадку кошти призначаються виключно за рекомендацією служби зайнятості. Гроші потрібно буде повернути державі частинами, причому в будь-якому випадку, навіть якщо підприємництва нічого путнього не вийде й бізнес прогорить.

Читайте також:  Слуга народу: підвищення пенсійного віку неминуче

Одиноким особам, які досягли 80-річного віку, соцдопомогу будуть надавати за висновком лікарсько-консультативної комісії про необхідність постійного стороннього догляду. Розмір такої допомоги становитиме 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: