facebook

Доступні кредити для малого бізнесу: Гончарук повідомив про важливе рішення Кабміну

Програма державної підтримки дозволить учасникам отримати до 1,5 млн грн доступного кредиту.

Пише - джерело.

Уряд прийняв постанову необхідне для запуску програми ” Доступні кредити 5-7-9%” з 1 лютого. Про це в Telegram повідомив прем’єр-міністр

“Програма державної підтримки мікро- та малого бізнесу дозволить учасникам отримати до 1,5 млн грн доступного кредиту під 5, 7 або 9% для створення або розширення власного бізнесу”, – написав він.

Прем’єр повідомив, що уряд визначив механізм використання бюджетних коштів в рамках діяльності Фонду розвитку підприємництва.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон №2589, який передбачає виділення 2 млрд гривень для урядової програми доступних кредитів для малого і середнього бізнесу .

Читайте також:  На Прикарпатті підприємці через карантин закривають свій бізнес

Дана програма передбачає видачу кредитів в розмірі до 1,5 млн грн терміном на 5 років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця, під 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць (але з можливістю знизити її на 0,5 процентного пункту за кожного нового працівника), і під 9% річних – для працюючого бізнесу з виручкою 25-50 млн грн.

Сам учасник повинен інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Відзначимо програма з підтримки малого і середнього підприємництва є першим етапом оголошеної президентом Володимиром Зеленським держпрограми “Повертайся і залишайся”:

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: