facebook

Другий день топить Татарів і Микуличин – десятки будинків “пливуть”

У селищі Татарів та Микуличин на Яремчанщині за да дні злив підтоплень зазали кілька десятків будинків. У Буковелі вирує місцевий потічок – берегоукріплення тримаються.

Пише - джерело.

 

Наслідки підтоплення у Татарові в мережі показав сільський голова Олег Дзем”юк.

“Сильні опади у вигляді дощу, спричинили підтоплення будівель та приватних територій. Вчора увечері сильний потік води з урочища Бащенка завдав збитків кільком десяткам господарств на вулицях Довбуша та Незалежності.

фото Олег Дзем”юк
Сьогодні вода залила підвальне приміщення багатоквартирного будинку по вулиці Курортній. Ворохтянські рятувальники взялися відкачувати воду із підвалу, адже вода могла “добратися” до електричних щитків”, – розказав і показав він.

На думку голови, почасти винуваті дорожники.

“Мусимо визнати, що у нас великі проблеми із водовідведенням обабіч державних, так і комунальних доріг.

Для прикладу опісля капітального ремонту дороги Н-09 “Мукачеве – Львів” у Татарові так і не встановлені демонтовані тротуари та не зроблене водовідведення хоча б вздовж центральної частини села. Власне, вздовж цієї дороги йдуть основні потоки води, які й підтоплюють прилеглі території.

Читайте також:  Періс Хілтон таки придбає курорт у Карпатах

З цього приводу готуватимемо листи у відповідні інстанції для вирішення цього наболілого для нашого села питання”, – додав голова Татарова.

Також він звернувся до жителів села, щоб вони слідкували за водостічними ровами та канавами біля своїх територій, чистили бетонні лотки, які при інтенсивних опадах можуть блокуватися та робити загати.

Не тільки Татарів зазнав підтоплень. Внаслідок сильних дощів у Микуличині затопило “Музей звичаєвої символіки Гуцульщини”. Про це в мережі повідомив Юрій Боберський.

“Що таке дощ в горах і правильне берегоукріплення. Хоча стрьомно трохи все одно….” – поділився відео з курорту Буковель власник відпочинкового шале Ігор Фріс.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: