facebook

Дуже багато медиків хворих: Івано-Франківську вкрай потрібні медичні працівники

Сьогодні вранці відбулася оперативна нарада в Івано-Франківському виконавчому комітеті щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції.
Міський голова Івано-Франківська заявив, що місту вкрай бракує медичних працівників. Він просить зголоситися всіх, хто має медичну кваліфікацію.

Пише - джерело.

“Хотів би звернутися до медичних працівників, можливо, з районів, з інших населених пунктів. Медики виснажуються. Нам хоча би треба медсестер і санітарів. Ми готові брати по угодах. Можливо, не працюють, але мають кваліфікацію, інтерни. Ми просимо зголоситися допомогти в боротьбі з коронавірусом”, – наголосив Руслан Марцінків.

На листку непрацездатності сьогодні перебувають 430 медиків, які проживають в Івано-Франківську, повідомила керівник управління охорони здоров’я Марія Бойко.

Читайте також:  На Прикарпатті медики злякались пацієнта з підозрою на коронавірус

Не всі з них мають коронавірусну інфекцію.

Один лікар помер, зараз чекають на результати тестів.

Марія Бойко наголошує, що дуже велика кількість медичного персоналу є хворими, а люди починають забувати про те, що у нас є карантин. Зараз Україні вдається утримуватися на рівні 2% інфікованих. Якщо так вдасться утримати ситуацію, то ми зможемо пройти цю епідемію, але якщо інфікованих буде 10%, настане колапс медичної системи.

Тому ще раз просять не йти на Великдень до церкви, не причащатися, не ходити на свячення, щоби уникнути інфікування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: