facebook

Два соціальні заклади Прикарпаття перебувають на повній ізоляції

На Прикарпатті два соціальні заклади перебувають у повній ізоляції. Це обласний геріатричний пансіонат та Івано-Франківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, пише “Суспільне Карпати”.

З наступного тижня в Івано-Франківському обласному геріатричному пансіонаті має відбутися зміна персоналу. З 23 березня, відколи заклад перейшов на режим повної ізоляції, у ньому перебувало тільки 29 найнеобхідніших працівників (кухня, санітарки, медсестри, лікарка) зі 120 у штаті. Але люди не можуть працювати вічно, каже директор пансіонату Віталій Яворський.

Пише - джерело.

Директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Володимир Корженьовський повідомив, що зараз ведуться переговори, щоб перевірити швидкими тестами на COVID-19 тих працівників геріатричного пансіонату, хто заходитиме на наступну зміну у заклад. Хочуть перевірити, чи людина не є вірусоносієм.

Про життя в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей розповів Суспільному його директор Василь Серденько.

У центрі повністю ізолюватися з дітьми погодилося четверо працівників.

“Зараз в нас 29 дітей і четверо дорослих. Працюємо, допомагаємо одне одному. Вирішили, що в період пандемії найкраще – повна ізоляція. В разі нагальної потреби ми викликаємо швидку допомогу”, – розповідає керівник закладу Василь Серденько.

Читайте також:  Україна переходить в "жовту" зону: чи будуть закривати громадський транспорт

На минулому тижні у центрі захворів дворічний хлопчик. Дитина кашляла, була висока температура. Першу допомогу малюку надали у закладі, але згодом ухвалили рішення викликати медиків. Його госпіталізували, пролікували, поставили діагноз “бронхіт”. Зараз хлопчик здоровий і повернувся у центр.

Навчання в реабілітаційному центрі проходить, як і у всіх дітей на карантині, – за допомогою онлайн-трансляції шкільних предметів на телебаченні. Також працівники проводять заняття.

Зараз Івано-Франківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації не приймає нікого.

“Свідомо ми розуміли, що найкраще забезпечення життя та здоров’я дітей, коли ми зможемо повністю обмежити потрапляння в заклад інших людей”, – каже очільник центру Василь Серденько.

Завдяки благодійникам жителі закладу мають усе необхідне – засоби індивідуального захисту, харчі.

Чому не всі прикарпатські соціальні заклади перейшли на повну ізоляцію, прокоментував директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Володимир Корженьовський:

“Повна ізоляція – це не є врегульовано законом, лише з погодження трудового колективу і профспілки. Якщо би ми видали наказ, це б суперечило закону про працю. Це питання, на жаль, не є врегульоване”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: