facebook

Двох підприємиць з Івано-Франківська підозрюють у змові на тендері для львівської поліклініки

Центр громадського моніторингу та досліджень підозрює в змові двох підприємиць з Івано-Франківська, які займаються продажем лабораторно-діагностичних наборів і реактивів. Центр громадського моніторингу та досліджень вже скерував звернення щодо змовників до АМКУ та щодо неправомірного визначення переможця до Держаудитслужби.

Увагу аналітиків “подруги” привернули під час аукціону 4-ої львівської поліклініки. У своїх пропозиціях вони вказали однакові електронні адреси та надали ідентичні відгуки про виконані договори, хоча і від різних замовників з різних областей. До того ж, їхні документи для пропозицій ймовірно були виготовлені в одній програмі. На тендерах вони зустрічалися не один раз, пише Західний кур’єр з посиланням на Dozorro.

Пише - джерело.

“Таку змову ми виявили на закупівлі лабораторно-діагностичних наборів та реактивів, яку проводило КНП «4-а міська поліклініка м. Львова», між франківськими підприємицями ФОП Колеснік Олена Миколаївна та ФОП Ланіца Ольга Стефанівна”, – йдеться в повідомленні.

Зустрічаються учасниці на закупівлях не вперше. Впродовж 2018-2020 років, за даними системи Clarity-project, вони конкурували на торгах 4 рази: UA-2020-02-03-000008-a, UA-2020-02-12-003007-b, UA-2018-02-14-000056-a, UA-2018-02-23-000476-c.

Також ФОПів пов’язує те, що вони представники одного дистриб’ютора фірми Cormay, ТОВ «Діамеб» (зареєстроване теж в м. Івано-Франківськ). Цікаво, що конкуренцію жінкам часто також складає підприємець з Чернівців — Швигар Володимир Леонідович. Він неодноразово брав участь у закупівлях, то з Ольгою Ланіца, то Оленою Колеснік. ФОП Колеснік Олена Миколаївна, як переможець торгів, навіть завантажила не свою довідку МВС, а Володимира Швигара.

Читайте також:  В Івано-Франківську скасували тендер на будівництво моста на Пасічну

На закупівлі 4-ї поліклініки м. Львова обидві підприємиці припустилися низки порушень: вказали у своїх пропозиціях спільну електронну адресу, надали ідентичні відгуки про виконання аналогічних договорів, до того ж від різних замовник з різних областей України.

Для своїх пропозицій підприємниці створювали відповідні документи ймовірно в одній і ті самій програмі PDF версії 1.5 (Acrobat 6.x), без зазначення її назви.

Це також може свідчити про те, що пропозиції учасниці готували не самостійно, а з представником товариства «Діамеб». Але це лише припущення.

Отож, вищенаведені факти свідчать не про випадковий збіг обставин, а про те, що учасниці ФОП Колеснік Олена Миколаївна та ФОП Ланіца Ольга Стефанівна свідомо діяли спільно, узгоджуючи свої пропозиції, щоб отримати бажану перемогу на торгах

Про цю змову своїм зверненням ми повідомили Львівський територіальний підрозділ Антимонопольного комітету України, а також скерували звернення щодо неправомірного визначення переможця ФОП Колеснік Олени Миколаївни в Західний офіс Держаудитслужби.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: