facebook

Франківський депутат розповів, як перехворів на COVID-19

Депутат Івано-Франківської міської ради Степан Руднянин зізнався, що переніс COVID-19. У програмі #ЙОd на КУРСі розповів про симптоми, перебіг хвороби та вартість лікування.

Пише - джерело.

«Все почалося у суботу увечері (13 червня. – КУРС), почав себе погано почувати, думаю, приляжу. Приліг, поміряв температуру – 38,2. Випив парацетамол на ніч, зранку 37,5. У неділю відлежався. У понеділок вже температури немає. Але, думаю, побуду ще один день дома», – розповідає Руднянин.

Після того йому зателефонував товариш і розповів, що отримав позитивний ПЛР-результат на COVID-19. Оскільки Степан Руднянин з ним зустрічався, то і сам здав аналізи для ПЛР-тесту. Доки чекав результатів, зробив комп’ютерну томографію легень, яка показала незначні запальні процеси.

«Я взагалі нічого не відчував, я почував себе цілком здоровим», – розповідає Степан Руднянин.

Після того позитивного результату на COVID-19 Руднянин лікувався в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.


«Принагідно хотів би подякувати лікарям за їхню саможертовну роботу, бо бачив там різне. У сусідній палаті лежали медсестри, які заразилися, бо просто виконували свою роботу. Низький уклін вам, медики, – каже Степан Руднянин. – Можна багато говорити, але, дійсно, цей вірус існує і, дійсно, він підступний. Його підступність у невизначеності – він може дати негативні наслідки на будь-які внутрішні органи: печінку, серце чи легені. Я до того навіть не знав, але коронавірус впливає на кровообіг: сприяє утворенню тромбів, тому всі хворі п’ють засоби для розрідження крові».

Сам Руднянин переніс хворобу не важко, на відміну від інших пацієнтів, які були у лікарні.

Читайте також:  Де у Франківську записатися і отримати пільгову транспортну картку

«Один день нормально людина почувається, а наступного вже підвищена температура, задишка – і мусить бути на кисні. Він непередбачуваний, цей вірус», – констатує депутат.

Лікування йому обійшлося приблизно у 10 тисяч гривень.

Також кононавірусом перехворіла і дружина Степана Руднянина.

«Дітей відразу ізолювали до бабусі. А дружина перебула вдома, бо легені були чисті», – розповів Руднянин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: