facebook

Гірським рятувальникам передали унікальні снігоболотоходи

втопарк гірських рятувальників ДСНС поповнився новою унікальною технікою – снігоболотоходами “Богун”. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України, передає УНН.

Пише - джерело.

Гірським рятувальникам передали десять снігоболотоходів “Богун” українського виробництва, а також спеціальне обладнання і спорядження, на Львівщині.

Огляд спорядження та демонстрація роботи снігоболотоходів “Богун” в умовах, максимально наближених до реальних, відбулася на навчальному полігоні 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у місті Дрогобич.

Як вказано, особливість снігоболотоходів “Богун” – їх висока прохідність, яка дозволяє долати водні перешкоди та важко доступні місця у гірській місцевості. Ці автомобілі, загальною вартістю майже 29 мільйонів гривень, мають змогу пересуватися по будь-яким типам ґрунтів та водневим перешкодам. Швидкість пересування по твердим поверхням дорівнює 40 км/г, а швидкість долання водних перешкод дорівнює 6 км/г.

Читайте також:  У Світловодську авто розчавило маму трьох дітей, яка вийшла купити суміш для одномісячного маляти

Голова ДСНС Микола Чечоткін під час урочистої церемонії передачі техніки вказав, що вона буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської та Чернігівської областей.

Він також зазначив, що з цього року вперше розпочато підготовку за професією “рятувальник гірський” у новоствореному навчальному підрозділі у місті Дрогобич.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: