facebook

Інвесторам не зрозуміла політика української влади

Інвестори вважають політику України не зрозумілою для себе.

Для бізнесу залишилися незрозумілими кадрові зміни в Кабміні і НБУ, заявив голова інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

Пише - джерело.

“Звичайно, охочих інвестувати набагато менше, ніж рік тому, але це насамперед через глобальну ситуацію, але те, що ми бачимо в інвесторів, – це нерозуміння політики держави”, – підкреслив Фіала.

За його словами, неясною є відставка міністра фінансів Оксани Маркарової (з весни Мінфіном керує Сергій Марченко), заміна міністра економіки Тимофія Милованова і призначення на цю посаду Ігоря Петрашка, а також зміна голови НБУ, який зараз очолює Кирило Шевченко, та заступників глави НБУ.

“Нова команда, яка туди прийшла, чотирьох із шести членів правління було замінено, поки що не зробила нічого, що відрізнялося б від політики попередньої команди і за монетарною політикою. Єдине, що, напевно, відбувається, і ви це спостерігаєте, напевно, це курс гривні”,
– сказав Фіала.

Читайте також:  Сміттям у Івано-Франківській ОТГ займуться чехи

“Так, справді, Кирило Шевченко і його команда декларують незмінну політику, плаваючий курс, але з тих інтервенцій, які НБУ проводив останні півтора місяця, всім гравцям на ринку – і банкам, і експортерам, які планують, завозити свою експортну виручку чи ні, – стало зрозуміло, що НБУ підіграватиме або допомагатиме виконати ті завдання, які озвучив президент, і які закладено в бюджеті”, – зазначив бізнесмен.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: