facebook

Івано-Франківська міська рада дозволила відкрити школи і дитсадки

Навчальні заклади у місті відкриють поетапно. З 15 вересня запрацюють дитячі садки, з 21 вересня до школи зможуть піти учні 1-4 класів, з 28 вересня – всі інші.

15 вересня депутати Івано-Франківської міської ради підтримали рішення «Про забезпечення права на освіту жителям Івано-Франківської міської територіальної громади».

Пише - джерело.

«ВЧОРА Я ЗВЕРНУЛИСЯ ДО БАТЬКІВ З ТИМ, ЯК РОЗПОЧАЛОСЯ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ШКОЛАХ. СКАЖУ ВАМ, ЩО СИТУАЦІЯ ДУЖЕ РІЗНА, МІСЦЯМИ ПРОСТО ПЛАЧЕВНА. ТОМУ СЬОГОДНІ Я ТУТ, ЩОБ НАГОЛОСИТИ ВАМ: БАТЬКИ МАЮТЬ ПРАЦЮВАТИ, А ДІТИ НАВЧАТИСЯ. МИ МАЄМО ДОПОМОГТИ БАТЬКАМ І ДІТЯМ НАВЧАТИСЯ. МИ МАЄМО ЗАБЕЗПЕЧИТИ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО ДІТЕЙ НА НАВЧАННЯ», – ЗВЕРНУЛАСЯ ДО ДЕПУТАТІВ ПЕРЕД РОЗГЛЯДОМ ПИТАННЯ ГОЛОВА ГО «МАМИ ПРИКАРПАТТЯ» МАР’ЯНА ВЕРШИНІНА.

Проєкт рішення на сесію підготував депутат від «Європейської Солідарності» Сергій Палійчук.

Читайте також:  Марцінків пропонує франківцям розповісти про проблемні питання у школах

Відповідно до рішення, в місті поетапно відкриватимуть дошкільні навчальні заклади з 15 вересня. Учні 1-4 класів зможуть піти до школи з 21 вересня, а учні 5-12 класів – з 28 вересня.

Батьки самостійно зможуть обрати форму навчання для дітей. Якщо вони вирішать, що дитині краще навчатися дистанційно, то мають звернутися з відповідною заявою до навчального закладу, заклад зі свого боку повинен забезпечити дистанційну форму навчання.

Депутати рекомендують Національній поліції утриматися від притягнення до відповідальності фізичних чи юридичних осіб, які діятимуть у відповідності до цього рішення

«ДУЖЕ ДОБРЕ, ЩО СЕРГІЙ (ПАЛІЙЧУК, — РЕД.) ПЕРЕДБАЧИВ ПОЕТАПНЕ ВІДКРИТТЯ ЗАКЛАДІВ. ЦЕ ДОЗВОЛИТЬ НАМ МОНІТОРИТИ СИТУАЦІЮ», – ПРОКОМЕНТУВАВ ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКИЙ ГОЛОВА РУСЛАН МАРЦІНКІВ.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: