facebook

“Івано-Франківськгаз” не нараховуватиме пеню за невчасну оплату за транспортування газу

Пеню за невчасну сплату транспортування газу прикарпатцям не нараховуватимуть.

Пише - джерело.

Про це повідомив у студії Суспільного Карпати фінансовий директор АТ «Івано-Франківськгаз» Дмитро Горбатюк, пише “Репортер” з посиланням на Суспільне.

«Проте товариство має повне право її збирати, – каже Дмитро Горбатюк, – тому десь ми йдемо назустріч споживачам, ми розуміємо, що затримка у платежах відбувається, але десь просимо і споживачів нас зрозуміти».

11 лютого відбулося засідання комісії НКРЕКП, на якому голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Валерій Тарасюк, повідомив, що українці, які не користуються газом або не користувалися ним останні дев’ять місяців, відтепер будуть сплачувати тільки мінімальну вартість за його доставку.

“Прийнято рішення, яке означає, що НКРЕ розпочинає процес внесення змін у кодекс газорозподільних систем, – каже Дмитро Горбатюк. – І це рішення буде стосуватися саме тих споживачів, які найбільше відчули певну диспропорцію від запровадження цього тарифу. Це споживачі, які не використовували газ взагалі за останній газовий рік. Наскільки ми розуміємо з того рішення, яке ухвалило НКРЕ, буде прийнято наступне: для споживачів, які використовують газ тільки для підігріву їжі, річна потужність буде становити 39 м³, тобто цю потужність ділимо на 12 (місяців) і множимо на наш тариф – 1,20 грн (з ПДВ).”

Таким чином, виходить близько 50 грн на рік.

“Для тих споживачів, які ще підігрівають воду, річна потужність буде становити 126 м³, – говорить Горбатюк. – У рік за транспортування блакитного палива такі споживачі змушені будуть сплатити 150 грн. Як на мене, то це не є критично велика сума. І третя категорія – будинки, які споживають газ комплексно, матимуть потужність – 314 м³, тобто на рік вони будуть сплачувати 436 грн».

Читайте також:  Ціни на газ знову перерахують, тариф може злетіти до 12 грн: озвучено дату

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: