facebook

“Кабінет на колесах”: на Стометрівці франківцям безкоштовно перевірять слух

Громадська організація «Відчуй» розпочинає Всеукраїнський проєкт з безкоштовної перевірки слуху.

Пише - джерело.

Досвідчений фахівець у спеціально оснащеному аудіометричним обладнанням автомобілі – Кабінеті на колесах – за три місяці відвідає 31 місто України та зупинятиметься біля популярних точок міста, аби безкоштовно перевірити слух усім охочим.

Графік маршруту проєкту можна знайти за посиланням.

У Франківськ “кабінет на колесах” прибуде 17 жовтня. Прийом – на Стометрівці. Всім охочим слух перевірять безкоштовно з 10.00 до 18.00.

Втрата слуху – поширена проблема у світі і в Україні. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кожна 10-та людина у світі втрачає слух. В Україні – це кожна 8-ма людина. На глухоту і різні порушення слуху хворіють більш як 300 мільйонів чоловік, і до 2050 року це число може зрости до 900 мільйонів. При цьому лікарі запевняють, що в 60% випадків втраті слуху можна запобігти, якщо вчасно поставити діагноз.

Читайте також:  На Прикарпатті моніторингова група МОЗ контролюватиме лікування COVID-19

«Багато людей, які мають проблеми зі слухом, не готові це визнати. Не готові перевірити слух, почути про проблему, почати користуватись слуховим апаратом, не готові повернути собі можливість чути», — зазначив засновник організації «Відчуй» Андрій Пишний. — Коли людина втрачає зір – це відгороджує її від предметів, коли людина втрачає слух — це відгороджує її від людей».

Він додав, що більшість населення в Україні проживає у маленьких містах і селах, де перевірити слух собі чи своїй дитині просто немає можливості.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: