facebook

Коронавірус провокує інсульти та серцеві напади

Коронавірус у 30% пацієнтів провокує утворення тромбів у крові. Це призводить до інсульту і до смерті.

“З урахуванням величезної кількості даних за останні кілька тижнів, я думаю, стало очевидним, що тромбоз є серйозною проблемою. Особливо у пацієнтів з важким захворюванням Covid-19, що перебувають у критичному стані. Деякі з більш пізніх досліджень показують, що майже половина пацієнтів має легеневу емболію або згусток крові на легенях”, – заявив професор тромбозу і гемостазу в Лондонській лікарні Королівського коледжу Рупен Арья, повідомляє BBC.

Пише - джерело.

Науковці з’ясували, що коронавірус змінює кров – робить її дуже в’язкою. А в’язка кров призводить до утворення тромбів. Тромби у свою чергу стають причиною інсультів і серцевих нападів.

Читайте також:  Прикарпаття лідирує у відмовах від щеплень (ВІДЕО)

Вірус також посилює випадки тромбозу глибоких вен. Згустки крові, які зазвичай виявляються в ногах, можуть бути небезпечними для життя: фрагменти розриваються і переміщаються вгору по тілу в легені, блокуючи кровоносні судини.

“У пацієнтів з важким захворюванням ми спостерігаємо викид хімічних речовин у кров, і це справляє побічний ефект активації згортання крові”, – каже професор Арья.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: