facebook

Коронавірус: у Чехії та Словаччині – надзвичайний стан, у Польщі – епідеміологічна загроза

У Чехії та Словаччині через спалах коронавірусу COVID-19 ввели надзвичайний стан. У Польщі 12 березня буде оголошено стан епідеміологічної загрози.

Пише - джерело.


Надзвичайний стан у Чехії, де 94 людини заражені коронавірусом, уряд оголосив протягом 30 днів, повідомляє expats.cz.

Запроваджено додаткові обмеження щодо масових зібрань та інших видів громадської діяльності (не більше 30 людей). Закривають всі навчальні заклади, скасовують спортивні змагання, оздоровчі центри та бібліотеки припиняють роботу. Паби та ресторани закриватимуться від 20-ї години до 6-ї ранку.

Іноземцям із 13 ризикованих країн заборонено в’їзд до країни, а також вводять обмеження на кордоні з Німеччиною та Австрією. Забороняють в’їзд для громадян Південної Кореї, Ірану, Італії, Іспанії, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Швеції, Норвегії, Нідерландів, Бельгії, Великобританії, Данії та Франції.

Словаччина від завтра забороняє в’їзд громадянам інших країн, повідомив у Telegram- каналі журналіст Віталій Глагола.

“Там щойно завершилась екстренна урядова нарада. Дозволять потрапити на територію країни тільки громадянам Словаччини та тим іноземцям, хто має карту постійного проживання на території країни. Крім того, усі люди, які заїдуть на територію Словаччини – будуть відправлені на 14 днів у обсервацію для спостереження за станом здоров’я”, – зазначив журналіст.

Читайте також:  Безвізовий режим з ЄС: на українців чекають зміни

Також закривають усі аквапарки, гірськолижні курорти та аеропорти Словаччини.

В Словаччині зареєстровано 10 випадків захворювань на вірус COVID-19. За інформацією журналіста, сьогодні там виявили 6 нових хворих.

У Польщі, за інформацією МОЗ, 49 осіб інфікованих коронавірусом, одна особа померла. В країні на два тижні закрито всі освітні та культурні заклади.

Про оголошення стану епідеміологічної загрози повідомив міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський, передає Укрінформ.

У зв’язку з цим можуть бути заборонені масові шоу і зібрання, а також обмежені способи пересування та використання певних продуктів.

Як повідомило у Twitter Міністерство охорони здоров’я РП, у країні створюється мережа інфекційних лікарень для протидії коронавірусу таким чином, щоб у кожному з 16 воєводств країни була щонайменше одна інфекційна лікарня для протидії коронавірусу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: