facebook

Коронавірус в дії: китайці по всьому світу потерпають від дискримінації

Мешканці Китаю зіткнулися з расизмом через паніку, викликану спалахом коронавірусу.

Пише - джерело.

Більшість ресторанів Південної Кореї, Японії, Гонконгу та В’єтнаму відмовилися обслуговувати відвідувачів з Китаю, а в Індонезії їх просили виселитися з готелю, пише DailyMail.

“Зі зростанням страху перед загадковою хворобою більш гострими стають антикитайські, а деколи й антиазійські настрої. Китайці та інші азійці скаржаться на расизм у Європі, США, Азії та Тихоокеанському регіоні”, – сказано в повідомленні.

Минулого тижня у кафе біля римського фонтану Треві розмістили оголошення про те, що “усім людям, які приїжджають з Китаю, заборонено відвідувати це місце”.

Прояви дискримінації і приниження до китайців стали помічати і в Італії, пише The Guardian з посиланням на італійські ЗМІ. Відзначається, що випадки прояву расизму і приниження помітили в в закладах, де навчаються азіати. Так, директор консерваторії Санта Сесілії попросив своїх студентів з Китаю, Японії і Південної Кореї приходити на заняття тільки після того, як медик встановить, що в їхніх помешканнях ні виявлено вірус. Цим він викликав невдоволення серед своїх колег.

Читайте також:  Між Ужгородом і Франківськом хочуть пустити потяги. Їздити потрібно через Румунію

У музичному інституті в Комо студентів з Китаю попросили залишатися вдома протягом 14 днів після того, як вони повернулися зі святкування Нового року на батьківщині. А в Турині трьох китайців образили в ресторані.

Американський університет UC Berkeley поширив в своїх соціальних мережах пост, в якому назвав антикитайську ксенофобію на тлі інформації про вірус – нормальною реакцією.

У відповідь на зростаючі антикитайські настрої азіати у Франції діляться історіями про випадки расизму, використовуючи хештег #JeNeSuisPasUnVirus, який дослівно перекладається “Я не вірус”.

За “підбурювання до расизму” також критикують деякі ЗМІ. До прикладу, датська газета Jyllands-Posten опублікувала карикатуру, на якій зірки китайського прапора замінили на віруси. Посольство Китаю в Копенгагені назвало карикатуру “образою для Китаю” і вимагає від газети вибачення.

П’ятизірковий готель “Каліфорнія” у центрі Одеси відмовився заселяти туристів з Китаю. Відповідне оголошення розмістили на стійці реєстрації. Місцеві також вважають його проявом дискримінації.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: