facebook

“Кров з носа”: Марцінків обіцяє погасити торішні борги підрядникам, комунальникам та бюджетникам до 1 березня

На сьогоднішній позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради про виконання міського бюджету за 2019 рік відзвітувала заступниця міського голови, начальниця фінуправління Вікторія Сусаніна.

Пише - джерело.

За її словами, вчора закрили один з головних податкових боргів міста – борг з ПДФО, податку на доходи фізосіб. До кінця січня розраховують закрити борг із ЄСВ (єдиного соціального внеску) за міських освітян і медиків. А в перших числах лютого повністю розрахуються з підрядниками, які виконували в місті роботи на замовлення управління комунального будівництва (УКБ) і департаменту комунальної політики і благоустрою.

На сьогодні борг міста з ЄСВ – 60 млн грн.

Борг перед підрядниками УКБ – 14 млн грн, і приблизно скільки ж Департаменту комунальної політики та містобудування. За іншими даними, борг підрядникам, які виконували комунальні роботи у Франківську, – близько 27 млн грн.

Читайте також:  Оскана Савчук пропонує франківцям місяць безкоштовної діагностики

“Є борги перед підрядниками, які зі свого боку не заплатитили своїм працівникам, не заплатили за матеріали, не заплатили податки”, – виступив депутат Петро Шкутяк.

Боргує місто й бюджетникам. Однак аванс вчителям, повідомила Сусаніна, виплатили 23 січня, до кінця місяця франківські педагоги отримають і зарплату. Затримку пояснила тим, що платежі начебто затримувало казначейство.

“Я не задоволений!” – відреагував Руслан Марцінків.

Вікторія Сусаніна запевнила, що місто не буде здійснювати жодних інших видатків, доки не розрахується з підрядниками. Але спочатку виплатить зарплату. Борги із зарплати мають повністю закрити до кінця поточного місяця. І відразу почнуть розраховуватися з підрядниками, уточнила головна фінансистка міста.

Руслан Марцінків наголосив: “До 1 березня ми мусимо виплатити всі борги – кров з носа!”

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: