facebook

Люди мають працювати: Шмигаль розповів про варіанти карантину

Уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. Проте це залежить від динаміки поширення коронавірусу на території країни.

Розглядається декілька сценаріїв. Зокрема, карантин може бути короткочасний, але жорстким. Так і довготривалим із запровадженням окремих санітарних норм, таких як масковий режим. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV.

“Ми дуже добре розуміємо, що у більшості населення України немає фінансової подушки. І немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди мають заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати і дивитись телевізор на дивані”,
– сказав Шмигаль.

Читайте також:  Якщо ви розбили що-небудь в магазині – не смійте за це платити! Ось що потрібно робити
Пише - джерело.

Прем’єр наголосив, що підтримка громадян, які залишилися без засобів заробітку – це одне із перших завдань влади. Водночас, після Великодніх свят, з огляду на динаміку поширення захворювання, буде стояти питання про подальші економічні кроки Кабміну. Каже, що економіка країни може впасти на 4,8% за підсумками року через пандемію коронавірусу та економічну кризу. Хоча раніше прогнозувалося зростання ВВП на 3,7%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: