facebook

Масло й сир безпечні: після перевірки “Івано-Франківський міськмолокозавод” ліквідував порушення

На цей час продукція ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” відповідає нормам за вмістом рослинних жирів. Після перевірки обласної Держпродспоживслужби на підприємстві ліквідували порушення технологічного процесу.

Пише - джерело.

Про це повідомили в управлінні економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківська.

У зв’язку з інформацією у ЗМІ щодо низької якості продукції ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” управління економічного та інтеграційного розвитку робило запит до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щодо здійснення перевірки продукції Міськмолокозаводу.

З 4 до 6 лютого Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело позапланову контрольну перевірку підприємства.

В ході перевірки було виявлено, що на підприємстві не було належним чином забезпечено систему простежуваності технологічного процесу, ефективність та дієвість діючої внутрішньої системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. За результатами перевірки склали акти та приписи щодо усунення порушень.

Підприємство взяло до уваги заявлені рекомендації та ліквідувало порушення технологічного процесу, інформує управління.

З січня 2020 р. на ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” розроблені, впроваджені та застосовуються процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), розроблені ДП “Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (сертифікат №UA.JF.HACCP.3-19, (REV.1), зареєстрований 02.01.2020 р., дійсний до 28.01.2022 р.).

Крім того, під час перевірки було відібрано взірці продукції для дослідження на вміст рослинних жирів, зокрема 4 видів масла солодковершкового з різним відсотком жирності, виготовленого у листопаді – грудні 2019 року, та 3 видів масла, виготовленого у січні – лютому 2020 року.

Читайте також:  Сміттєзвалище у квартирі: У Франківську божевільні мешканці тероризують будинок

Відповідно до експертного висновку Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у продукції, виготовленій у січні – лютому 2020 року, вмісту рослинних жирів не виявлено. Ця продукція повністю відповідає нормам, є безпечною та придатною для споживання.

Також на основі аналогічного запиту Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області було відібрано проби 2 видів масла солодковершкового селянського “Івано-Франківського міськмолокозаводу” в Івано-Франківському міському перинатальному центрі (вул. Чорновола, 49) та в кафе “Фізіологія” (вул. Грушевського, 7) – дата виготовлення від 23.01.2020 р. та 27.01.2020 р.

За результатами лабораторних досліджень Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та ДП “Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації”, які проводилися паралельно, у заявлених зразках рослинні жири також відсутні.

В цей же час відбулася перевірка взірців масла від Франківського міськмолокозаводу в харчоблоках дошкільних та освітніх закладів міста Чернівці. Згідно з висновками Чернівецької регіональної державної лабораторії Держспоживслужби та ДП “Чернівецький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” зазначена продукція не містить рослинних жирів та відповідає технічним умовам за мікробіологічними показниками.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: