facebook

Мешканці Рожнятівщини вимагали в ОДА відремонтувати їхню дорогу

У вівторок, 21 січня мешканці Рожнятівського району приїхали під стіни ОДА. Близько 30 мешканців Рожнятова, села Липовиця та Верхнього ти Нижнього Суходілу просять у керівництва області гроші на ремонт дороги “Рожнятів — Липовець”.

Співорганізатор Роман Перегіняк розповідає, що ще 10 січня зустріч щодо стану доріг відбулась у Рожнятові. Тоді люди розмовляли із депутатами, а також з головами сіл Спас, Верхній та Нижній Струтин. У підсумку написали заяву президенту, прем’єр-міністру, депутатам Верховної Ради та голові Івано-Франківської ОДА, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Пише - джерело.

Житель села Липовиця Роман Якимик розповідає, що у людей не залишилось сил їздити поганою дорогою.

За його словами, селяни звертались за коштами до сільської ради та РДА, однак чують тільки те, що грошей немає.

“У нас уривається терпець. Вже доходить до того, що люди готові перекривати дороги. Особисто я машиною майже не їжджу, бо запчастини дорогі. Ми бачимо, що на цей рік в області майже не закладено коштів на ремонт доріг, тож вирішити приїхати до керівництва області, аби нам відремонтували дорогу. Вона не є в пріоритеті, натомість кожного року виділяються гроші на дорогу “Калуш — Осмолода”“, – розповідає Якимик.

З мешканцями Рожнятівщини зустрілися заступники голови Івано-Франківської обласної ради Марія Савка та Василь Івасик.

Читайте також:  У Галицькому районі автобуси не підвозять дітей до школи, бо непосипані дороги

Зокрема, Василь Івасик зазначає, що наразі вже відомо, що цьогоріч на ремонт доріг в області з державного фонду буде виділено 523 мільйонів. Зараз іде складання переліку доріг, які будуть ремонтувати цьогоріч. Триватиме це до 1 лютого, а вже всередині наступного місяця стане відомо, які дороги  попадуть у список.

За його словами, сьогодні запланована зустріч з усіма головами РДА. Вони мають скласти перелік доріг в районі, які треба відремонтувати.

Чиновники зазначають, що на Прикарпатті 80% доріг місцевого значення потребують ремонту. Загалом аби відремонтувати всі дороги в області потрібно 40 мільярдів гривень.

Водночас за словами голови районної ради Василя Рибчака, згідно з проєктно-кошторисною документацією, аби зробити дорогу у межах населених пунктів потрібно 114 мільйонів.

Заступник голови районної ради Олег Понайда додає, що добре, що люди піднімають питання ремонту дороги зараз, а не в кінці року.

“Минулого року було багато обіцянок, але роботи — нуль. У нас є 14 районів, а Рожнятівський район постійно обділений”, – зауважує депутат.

Натомість Марія Савка пояснює, що вже відомо, що з семи доріг обласного значення цього року на Рожнятівщині відремонтують зразу дві дороги – “Калуша — Осмолода” та “Креховичі — Чорний ліс”. Щодо цієї дороги, то треба, аби голова РДА подав її у список пріоритетних для ремонту.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: