facebook

Мільйони швачок втратили роботу через коронакризу

Американські і європейські модні доми відмовилися платити зарубіжним постачальникам понад $16 млрд після спалаху пандемії.

Американські “Центр за глобальні права робітників” і “Консорціум прав робітників” порахували, що швейні фабрики і постачальники по світу втратили понад $16,2 млрд доходу в період з квітня по червень. Відомі бренди скасували замовлення чи відмовилися платити за одяг, який замовили пошити до спалаху пандемії. Про це пише британська The Guardian.

Пише - джерело.

Постачальникам у Бангладеш, Камбоджа і М’янмі довелося призупинити роботу чи закритися. Мільйони працівників втратили роботу.

Читайте також:  У Франківську з’явився outdoor-садочок

“Під час коронакризи перекошена платіжна система дозволила західним брендам зміцнити фінансове становище, пограбувавши постачальників з бідних країн”, – сказав співавтор дослідження Скотт Нова.

У відкритому листі в квітні “Асоціація виробників одягу Камбоджі” звернулася до покупців із закликом дотримуватися контрактів і захистити 750 тис. робітників, які працюють в швейній промисловість країни.

У Бангладеш понад мільйон швачок звільнили через скасування замовлень і відмову покупців платити. Попри те, що уряд виділив фабрикам $500 млн для покриття втрат робочих місць, бангладеські робочі повідомили, що їм не платять місяцями.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: