facebook

Міносвіти нагадало директорам шкіл про кримінальну відповідальність за порушення карантину

У разі смерті школяра під час карантину директору школи загрожує тюремне ув’язнення.

10 вересня Міністерство освіти і науки України (МОН) випустило офіційний лист для керівників шкіл та департаментів освіти і науки.

Пише - джерело.

У листі наголошується на важливості неухильного дотримання законодавства під час організації освітнього процесу за часів пандемії коронавірусу, повідомляє ДТ з посиланням на відомчий сайт.

У разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники установ освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства (стаття 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII “Основи законодавства України про охорону здоров’я”).

Читайте також:  У гірські річки Прикарпаття випустили понад 82 тисячі мальків струмкової форелі

Тобто, якщо школа продовжує працювати в регіоні, який потрапив в “червону зону”, і не дотримуються інші санітарно-гігієнічні правила, то керівника школи можуть оштрафувати або навіть заарештувати.

Обмеження волі на строк до трьох років чекає директора освітнього закладу, якщо недотримання карантину призвело до смерті неповнолітнього або завдало йому інших тяжких наслідків.

Штраф для громадян становить від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: