facebook

Міносвіти скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з мови й літератури

Міністерство освіти і науки скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з української мови й літератури. Досі воно було обов’язковим для вступу до будь-якого вишу.

Тепер складати тест з мови й літератури в 2021 році будуть лише ті, хто вступає на гуманітарні й соціальні спеціальності. Решта – лише тест з української мови, пише Новинарня.

Пише - джерело.

Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь, Львівський національний університет, Острозька академія, Київський університет імені Грінченка, вчені, мовознавці, діячі культури, громадські організації закликали зберегти комплексне ЗНО з мови й літератури.

Читайте також:  Подорожчання електроенергії: чого очікувати українцям

Також депутати з різних фракцій зверталися до в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета. У зверненні закликали “в інтересах збереження і підвищення освітнього й культурного рівня випускників шкіл, захисту національної безпеки України внести необхідні зміни до проєкту наказу МОН і забезпечити збереження комплексного зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури для вступу на всі спеціальності”.

Відтак із 2021 року випускники зможуть складати два види зовнішнього незалежного оцінювання з української мови: з української мови та з української мови і літератури.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: