facebook

Міськрада Франківська просить президента та парламент запровадити у школах християнське виховання

Міська рада Івано-Франківська звернулася до Президента України, голови ВРУ, прем’єр-міністра та міністра освіти і науки України щодо викладання предмета «Основи християнської етики в закладах освіти України».

Пише - джерело.

У зверненні йдеться, що “пам’ять українців зафіксувала наслідки атеїстичного світогляду – розстріляне Відродження, Голодомор, масові ув’язнення українців, репресії та знищення храмів”.

«Всебічне втілення у суспільне життя справжніх цінностей, серед яких любов до ближнього, милосердя, патріотизм, історична пам’ять, законослухняність, повага до батьків, – запорука успішного не лише культурного, а й економічного та політичного розвитку будь-якого суспільства», – йдеться у зверненні.

На переконання ініціаторів звернення, альтернативою бездуховності та моральному занепаду є «повернення до духовних джерел» та «засвоєння християнських цінностей».

«Щоб не втратити незалежність, збудувати міцну державу, зберегти святий обов’язок перед минулими поколіннями українців, які залишили нам у спадок любов до України, вивірені часом і випробуваннями кращі риси національного характеру», міська рада закликала керівництво держави:

  • провести парламентські слухання щодо реалізації програми християнського виховання в Україні;
  • запровадити вивчення предмета «Основи християнської етики» у закладах освіти України;
  • сприяти фаховому зростанню педагогів, які забезпечують викладання предмета «Основи християнської етики»;
  • забезпечити інтегрований підхід щодо формування християнського світогляду при викладанні предметів природничого спрямування.
Читайте також:  Франківська міська влада боргує виробнику вуличних меблів близько мільйона гривень (ВІДЕО)

Присутня на сесії народна депутатка від “Свободи” Оксана Савчук зазначила, що вже збирає підписи для проведення парламентських слухань.

«Нам тут у Західній Україні це звернення здається нормальним. Коли ми почали збирати підписи про парламентські слухання щодо реалізації програми християнського виховання в Україні, то виявилося, що депутати не дуже хочуть, щоб з дітьми говорили про релігію», – сказала Савчук.

Звернення підтримали 30 депутатів міськради.

Нагадаємо, курс “Основи християнської етики” у загальноосвітніх навчальних закладах міста викладається з 1992 року відповідно до рішення сесії міської ради, інформує пресслужба МВК.

У 2016 році іванофранківці подали петицію проти викладання предмета “Християнська етика” у школах. Автори петиції просили викладати у школах суто етику без будь-якого нахилу до віросповідання. Петиція набрала 260 голосів з 200 необхідних.

Заявникам відмовили у проханні, мотивуючи тим, «що вивчення предметів духовно-морального спрямування сприятиме загальному зростанню ролі моралі в житті суспільства».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: