facebook

МОЗ збирається придбати в США новий препарат від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я планує закупити для боротьби з COVID-19 американський препарат Remdesivir, який фахівці зі США вважають дієвим для лікування коронавірусної хвороби.

Про це на брифінгу у неділю, 19 квітня, повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, пише ДТ.

Пише - джерело.

“Цей лікарський засіб – Remdesivir був включений до нашого протоколу, до нашого стандарту лікування 2 квітня. Це дійсно противірусний лікарський засіб, який виготовляється однією з провідних американських компаній. МОЗ зараз займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, в тому числі за допомогою дипломатичних каналів”, – зазначив Степанов.

Окрім того, міністр зазначив, що МОЗ суттєво збільшила кількість тестувань методом ПЛР. У зв’язку з цим у статистичних даних міністерства відбувся скачок захворювань. Лише протягом доби 18 квітня в Україні зробили 4695 тестів методом ПЛР. Степанов також заявив, що кількість заражених могла збільшитись і через порушення карантину під час Великодніх свят.

Читайте також:  Паніки немає: ситуація із захворюваністю коронавірусом і ГРВІ на Прикарпатті”

“На жаль, багато хто не дотримався наших рекомендацій щодо того, щоб залишатися вдома на Вербну неділю і не відвідувати масово богослужіння. У зв’язку з цим прояви були на четвертий-п’ятий день після відповідно того, як люди інфікувалися, і ми побачили одразу ріст захворюваності на коронавірус”, – розказав Степанов.

Дослідники зі США все ще проводять клінічні випробування “Remdesivir” як препарату для боротьби з COVID-19, однак повідомляють про хороші попередні показники.

Раніше препарат випробовували проти еболи, але він не дуже успішно справлявся із захворюванням. Проте ряд досліджень на тваринах виявив, що ліки можуть бути ефективними у боротьбі зі схожими на COVID-19 коронавірусами, зокрема з SARS та MERS. У лютому ВООЗ повідомила, що “Remdesivir” потенційно може допомогти боротися з нинішньою пандемією.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: