facebook

Можуть закрити метро: як Київ готується до можливого спалаху коронавірусу

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як столична влада готується до можливого спалаху коронавірусу в місті.

Пише - джерело.

Кличко наголосив, що немає жодних гарантій того, що у Києві найближчим часом не виявлять хворих на коронавірус. Про це він сказав в інтерв’ю BBC.

“Ми не можемо гарантувати, що хворих на коронавірус у Києві не буде. Ми ж бачимо, що немає жодної країни у Європі, де б не було хворих на коронавірус. А Італія навіть ввела карантин, закрила аеропорти”, – зазначив Кличко.

Водночас мер наголосив, столична влада готова до будь-якого розвитку подій.

“Слідкуємо за тим, як розвивається ситуація. Закупили експрес-тест машини, проводимо пояснювальну роботу в школах та садочках, вимірюємо температуру дітям. Якщо є підвищена температура, такі діти мають залишатися вдома”, – сказав він.

“Також проводимо пояснювальну роботу з киянами, розповідаємо, як примітивно можна уберегтися. Ми бачимо, як ця хвороба поширюється у європейських країнах, і робимо все можливе, аби бути готовими”, – додав Кличко.

Окрім того, столична влада вже підготувала сім шпиталів, де в разі чого хворих готові прийняти інфекційні відділення для дітей та дорослих.

Читайте також:  "Шах та мат, невдахи": супермаркет в Києві оригінально обійшов заборону пластикових пакетів

На питання про те, чи можуть в разі виявлення коронавірусу в Києві закрити школи й дитсадки, міський голова відповів ствердно.

“Якщо почнеться поширення цієї хвороби, то ми готові й до такого розвитку ситуації, коли будуть заборонені всі заходи, де є скупчення людей, і ми будемо закривати школи та дитячі садки, щоб ця хвороба не розповсюджувалася”, – підкреслив він.

Кличко також розповів, що в разі спалаху коронавірусу можуть закрити громадський транспорт – зокрема, метро.

“Для цього повинен бути дійсно великий спалах хвороби. Ви зараз говорите вже про надзвичайні заходи – закрити метро. Я сподіваюся, що до цього не дійде, щоб ми закривали транспорт”, – сказав мер.

Він додав, що влада здійснює превентивні заходи на транспорті. Наприклад, двічі на день проводять дезінфекцію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: