facebook

На донорській акції франківці здали 19 літрів крові за день (ФОТО)

Прикарпатські донори здали 19 літрів крові. Такий результат проведеної в Івано-Франківську донорської акції “Твоя кров рятує життя – стань донором”.

Пише - джерело.

“Вони врятували понад 130 життів, бо одна максимально допустима доза крові у 450 мілілітрів рятує три життя, – повідомила в ефірі Суспільного лікарка-методистка Прикарпатського обласного центру служби крові Любов Грицишин. – Зібрану сьогодні кров спеціалісти розділяють на еритроцити і плазму, потім обстежують на вірусні гепатити, сифіліс і СНІД. Результати кожен донор отримує безкоштовно. Вони будуть вже у понеділок”.

На COVID-19 кров не тестують, бо у Прикарпатському центрі служби крові не мають для цього тест-систем і необхідної апаратури, додала лікарка, інформує “Галка” з посиланням на “Суспільне”.

Читайте також:  Як пенсія що зросла вплине на субсидії

“Коронавірусна інфекція не передається через кров. Про це говорять вчені цілого світу. Однак, аби упередити поширення інфекції, ми у нашому центрі запровадили додаткові обстеження і розмови з людьми, які виявили бажання стати донорами”, – сказала Любов Грицишин.

За її словами, охочим стати донорами обов’язково вимірюють температуру і дізнаються, чи були у них контакти з хворими на COVID-19.

Приблизно 50 жителів Івано-Франківська взяли участь в акції “Твоя кров рятує життя – стань донором”. Здавали кров в інноваційному центрі “Промприлад. Реновація”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: