facebook

На Прикарпатті рибалка з сітками обстріляв рибпатруль

Пізно ввечері, 24 січня чоловік обстріляв із вогнепальної зброї державних інспекторів Івано-Франківського рибпатруля на чолі з керівником Управління Держрибагентства в Івано-Франківській області Любомиром Стрембіцьким.

Інцидент стався після того, як рибінспектори під час рейду виявили грубе порушення Правил рибальства. Громадянин займався виловом водних біоресурсів з човна за допомогою 4 од. сіток загальною довжиною 160 метрів.

Пише - джерело.

При появі працівників Івано-Франківського рибпатруля порушник відкрив вогонь із вогнепальної зброї та втік. Загалом громадянин здійснив понад 10 пострілів в сторону рибпатрульних. На щастя, ніхто із державних інспекторів не постраждав. На місце події викликано працівників Національної поліції України, передає пресслужба Держрибагентства.

Читайте також:  Стрибнув з дамби у воду, але не винирнув: у Коломиї в річці Прут знайшли тiлo підлітка

У результаті незаконних дій порушнику вдалося добути 47 екз. риби, у тому числі червонокнижної: підуст – 37 штук, клепець – 5, вирезуб – 3 екземпляра, рибець – 2. Риба знаходилася в живому стані та була випущена в середовище існування.

Інцидент зафіксовано на р. Дністер, поблизу с. Кутище Тлумацького району Івано-Франківської області та с. Вістря Монастирського району Тернопільської області. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 32 193 грн.

Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. Заборонені знаряддя лову вилучено. За фактом нападу на державних інспекторів відкрито кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу). Триває слідство.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: