facebook

На Прикарпатті створили проєкт розвитку Гуцульщини

В Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття підготували амбітний проєкт із розвитку історико-культурної спадщини Гуцульщини.

Ініціативу, котру подали на конкурс проєктів до Українського культурного фонду, планують реалізовувати, передусім, для гірських територіальних громад області, шляхом створення цифрової онлайн платформи. На веб-ресурсі будуть зібрані та представлені інформаційні відомості про туристичні атракції ОТГ.

Пише - джерело.

У разі перемоги на створення інноваційного туристичного продукту планують витратити 580 тис. гривень.  Про це у коментарі розповів виконавчий директор агенції Ігор Мельничук.

«Туристів цікавлять не лише гірськолижні курорти та походи в гори у Карпатах, а й історико-культурна спадщина нашого краю. Для того, щоб мандрівники мали хорошу інформаційну доступність, плануємо створити двомовну [українську та англійську версії – Ред.] уніфіковану інформаційну базу «Гуцульщина». На платформі будуть представлені відомості про ремесла, кераміку, гончарство, різьбярство, храми, архітектуру, побут, звичаї, традиції та обряди ОТГ. Використовуючи наявний контент, турист зможе самостійно спланувати свій маршрут», — наголосив експерт.

За словами Ігоря Мельничука, основна ідея проєкту полягатиме у перетворенні можливостей культурної спадщини Гуцульщини у добробут селян. «Буде турист – буде бізнес. У громад з’являтимуться можливості для самозайнятості, для ведення господарської діяльності », — сказав він.

Читайте також:  Сміття перемогло: скверу перед колишньою франківською друкарнею уже не буде?

Ігор Мельничук зауважив, що агенція, співпрацюючи з громадами, оцінила можливості реалізації проєкту. «Гуцульщина – один з найстаріших етносів Європи, де збереглись традиції. Ми вирішили писати цей проєкт не спроста, бо розуміємо, що реалізація такої ініціативи  може стати точкою зростання місцевих економік», — підкреслив Ігор Мельничук.

Проєкт мають намір втілювати спільно з носіями культурної спадщини територіальних громад. «Співпрацювати, найперше, плануємо з місцевими майстрами, керівниками краєзнавчих музеїв, представниками релігійних організацій, туристичними операторами тощо», — додає експерт.

Довідково

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: