facebook

На Прикарпатті з аптек зникли медичні маски: що сталося

В аптеках дефіцит медичних масок. У деяких з них одноразових пов’язок немає вже кілька тижнів.

Пише - джерело.

З аптек на Прикарпатті дивним чином зникли медичні маски. В місті ажіотаж через дефіцит цього засобу захисту. Як альтернативу, містянам пропонують марлеві пов’язки, але вони не настільки ефективні.

Журналісти Фіртки обійшли більше десятка аптек в різних мікрорайонах обласного центру. У більшості масок немає узагалі, а там, де є, то коштують вони в рази дорожче. Приміром, якщо ще у січні їх можна було придбати по 1,0-1,5 гривні, то зараз ціна від 3,0 гривень.
Фармацевти кажуть, що маски зараз у дефіциті. Люди ще минулого тижня скуповували одразу цілими блоками. Проте, на сьогодні їх в наявності практично немає.

Пояснюють, що у постачальників маски на складах відсутні, а коли з’являться наразі невідомо.

“Минулого тижня ми отримали маски, але їх за лічені дні розібрали. Сьогодні їх у наявності в нас немає. Ми замовлення зробили, але постачальники товар не привозять. Люди зараз частенько запитують, але ми не можемо сказати, коли маски будуть”, – каже працівниця аптеки Олександра.

Читайте також:  Голос соцмереж: що франківці думають про носіння масок на вулицях і парках

Як з’ясувалося, проблеми із масками не тільки в обласному центрі. Так, наприклад, у прикарпатському місті Бурштин наш журналіст у жодній з аптек не зміг їх придбати.

Цікаво, що в інтернеті, їх можна придбати, хоча деякі продавці нарікають на закінчення товару. Але ціна на цьому ринку значно вища.

Продавці в мережі сьогодні хочуть 7 гривень за штуку. Вартість упаковки з 50 масок коливається від 250 до 500 гривень. Виробник Україна. Але, якщо трохи витратити часу, то можна знайти маски і по 75 гривень за 50 штук. Цікаво, що в цьому випадку виробником є Німеччина.

Тим часом у Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що дефіциту медичних масок в Україні немає.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: