facebook

Навчання у дві зміни і уроки по 30 хвилин – у Франківську готуються до першого вересня

У департаменті освіти і науки Івано-Франківської міської ради підготували рекомендації з організації навчання з першого вересня.

Воно розпочнеться 1 вересня і триватиме до 31 травня – тут нічого не змінилося. Будуть два семестри, між ними зимові канікули, що триватимуть три тижні. Останній день першого семестру – 31 грудня. А змінилося одне – є масковий режим, дізнався Репортер.

Пише - джерело.

Також у всіх школах Івано-Франківська введуть навчання у дві зміни.

«Відразу варто сказати, що всі діти не зможуть навчатися до обіду, – каже заступниця директора департаменту Наталя Микула. – Усі школи міста, незважаючи на те, чи там є 1700 учнів чи 600, будуть навчатися у два потоки, тобто дві зміни. Перша – з восьмої ранку до 12:20-12:40. Потім буде рівно година, щоб у школі провели усі санітарні та протиепідеміологічні заходи. Мається на увазі дезінфекція класів, коридорів, кабінетів, парт, столів, підлоги, туалетів, їдалень. У цей час школа буде порожня, і це така своєрідна підготовка закладу до другої зміни».

Розробили план зменшення скупчення дітей.
«Температурний скринінг. Ми вирішили, що десь від 7:15 ранку і до 8:00 на входах у школу буде стояти медперсонал і міряти температуру. Також школи повинні відкривати усі входи – десь є один, десь два, десь чотири. Там вже керівництво самого закладу буде вирішувати, через який хто заходить – десь учні 1-4 класів, в інший старші і т.д».

Уроки з вересня будуть тривати по 30 хвилин. Між ними – лише дві перерви по 15 хвилин. Персонал контролюватиме кількість дітей на коридорах і в їдальні. До речі, з їдальнями, за словами Микули, до кінця досі не вирішили.

Читайте також:  У МОЗ зробили заяву щодо самоізоляції після повернення з Польщі

«Спочатку думали, чи залишати гарячі обіди, чи казати батькам, щоб давали дітям їжу з дому, – каже вона. – Та якщо закрити їдальні – будуть претензії. Адже є пільговики, що харчуються безкоштовно. Для них їдальні будуть видавати їжу на 100 %. Як стосовно інших дітей – ми поки що думаємо. Взагалі зі шкільними буфетами багато нюансів, адже, крім того, що вся їжа мусить бути свіжою, тепер ще й усе має бути виключно в одноразових пакетах. Те саме з чергами – важливо, щоб діти мали мінімальний контакт, не торкалися нічого руками. Булочок, які без нічого стоять на купі, – не буде точно».

Після дезінфекції, о 13:40, приходить друга зміна дітей. Вони навчатимуться орієнтовно до 18:20-18:40. Такі уроки, як фізкультура, музичне та образотворче мистецтво планують проводити на свіжому повітрі. Окрім того, за партами учні будуть сидіти по одному. А щоб вирішити проблему з кількістю місць, усі класи також розділили на групи.
«Тепер у школах має право навчатися лише половина класу, – говорить Наталія Микула. – Директори наших закладів освіти запропонували наступне. Наприклад, перший тиждень на навчання ходить до школи одна група, друга залишається на домашньому навчанні. Мається на увазі не дистанційне, а просто завдання, що можна виконати самостійно вдома. Ділити будуть за алфавітом. А потім міняються місцями. Ніхто нічого не втрачає».

На підготовку до нового навчального року з міського бюджету виділили 932 тис грн. На ці гроші мають закупити засоби дез­інфекції, термометри, фізрозчини. Але то кошти тільки на один місяць навчання. Далі їх виділятимуть ситуативно, спираючись на потреби тієї чи іншої школи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: