facebook

Навіть гуцули заплакали від гарних умов для овець, – у мерії пояснили, навіщо у шопці на Вічевому живі тварини

Нещодавно на Вічевому майдані, під сценою, встановили шопку та привезли до неї живих овець. Зоозахисників та простих мешканців хвилює, що для тварин це не найкращі умови. “Галка” дізналася, як живуть тварини у центрі міста.

Пише - джерело.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Ігор Влізло, який відповідає за шопку, розповів, що її встановили на Вічевому майдані, бо там більше людей зможуть побачити тварин.

“Дуже багато дітей і людей у нас “виросли” на асфальті. Для них це все дуже цікаво і креативно. Ми зробили все безпечно – дві огорожі, аби люди не лізли до них. Бо ж багато неадекватних буває”, – каже Влізло.

Крім того там цілодобово чергує “Муніципальна варта” та працівники міської-аварійної рятувальної служби, які закріплені за шопкою. Щодня о 9 ранку шопку відкривають, бо на ніч вівці в ній закриті, чистять територію і дають тваринам свіже сіно.

“Овець ми привезли з Яблуниці, то справжні карпатські вівці, і вони себе дуже спокійно ведуть”, – говорить Влізло.

Він пояснює, що шопка стоїть збоку від сцени, тому тваринам звук не заважає, до того ж у самій шопці добра звукоізоляція.

“Звук йде прямо, тому вівцям він не заважає. Як їх тільки привезли, то пробували залазити у шопку і включати звук на повну, і у самій шопці його трохи чути, але не сильно. Ми радилися з ветеринарами, а не так, що просто привезли і все”, – додає Влізло.

Проте 30 грудня тварин заберуть з головної площі міста та відвезуть за Франківськ, оскільки на Новий рік на Вічевому майдані буде багато людей, “потужно” виступатиме гурт “Гайдамаки”. Повернуть овець до міста третього січня.

Читайте також:  Прикарпатців просять допомогти дівчинці, у якої відмовили нирки (фото)

Також тварин нещодавно оглядав ветеринар з Яремче, який сказав, що з тваринами все гаразд і у них гарні умови, запевнив Влізло.

“Ми зробили все від “А” до “Я”, аби тваринам було комфортно. Навіть гуцули, як побачили шопку, заплакали, що ми такі умови створили. Головне, що люди тішаться цим тваринам. Я від початку і до кінця буду доглядати за тваринами”.

Заберуть тварин до господаря 20 січня.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: