facebook

“Не можна нас тримати вічно у червоній зоні”, – Марія Бойко

Начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко вважає, що “закрити” Франківськ у зв’язку з карантином неправильно.

Про це вона сказала в коментарі 402 Каналу.

Пише - джерело.

“Таке жорсте заганяння всіх в червону зону, – бо сьогодні це ми, а завтра будуть інші, – це неправильно. Зараз у нас тепло, а післязавтра будуть дощі і автоматично, буквально за два дні, у нас зростає кількість людей, які захворіли на респіторні хвороби. Дітей із ГРВІ зростає кількість. Полікілініки починають перенасичуватися. Йдуть звернення і з кашлями, і з гарячками, нежитем та іншими респіраторними симптомами. Не можна нас тримати вічно у цій червоній зоні. А так виглядає, показники захворюваності на коронаврус такі, – а сьогодні в Україні знову антирекорд, – що ми просто пападаємо в червону зону до березня”, – говорить Марія Бойко.

Читайте також:  "Основне, щоб були антибіотики, кисень і люди, а ліжка можна і на заводі розкласти", – Марцінків

За її словами, це не вихід.

“Це неправильно. Тут треба інші якісь рішення приймати, актуальні для нас щодо дотримання нами відповідальності особистої щодо протиепідемічних правил, а не просто собі закрити, бо закрити. Тоді, коли був березень і квітень, коли був жорсткий карантин, це було потрібно. Тоді необхідно було це зробити. За цей час ми звикли, що змінилися умови життя і нам треба пристосуватися, що багато речей можна і треба робити в онлайн-режимі. Переформатувалася і медицина. Переформатувалися дуже багато підприємств і організацій. Зараз, мені так здається, ми штучно створюємо умови, щоби ми не вижили”, – вважає головна лікарка Франківська.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: