facebook

Ніяких маршруток і фаст-фудів: франківська експертка розповіла, як не заразитися коронавірусом (ВІДЕО)

Директорка центру первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук, зазначає, на сьогодні можна скористатися лише неспецифічною профілактикою, яку медики назвали “Правило чотирьох годин”, пишуть Версії з посиланням на “Галку“.

Пише - джерело.

“По-перше, ми повинні захищати свої слизові оболонки від того, щоб їх не вражали віруси – вони постійно повинні бути зволоженими. Можна використовувати офіцинальні (стандартні) засоби на основі води Мертвого моря. Як бюджетний варіант, можна використовувати фізрозчин. Тобто потрібно зрошувати ротову порожнину й слизову оболонку носа аерозольним методом кожні чотири години. Це стосується дорослих і дітей, особливо, якщо вони відвідують дитсадки та школи. Крім того, кожні чотири години необхідно провітрювати приміщення. Обов’язково треба мати зі собою антисептик, який не потребує змивання. Ним потрібно користуватися кожні чотири години, а також у місцях, де є велике скупчення людей, наприклад, у транспорті.”, – каже Савчук.

Читайте також:  В Україні більшає випадків COVID-19: голова МОЗ закликав робити другий бустер

Мешканцям також радять максимально уникати громадського транспорту та місць масового харчування.

“Доведено вченими, якщо тримати відстань від зараженої людини півтора метра, коронавірусом заразитися неможливо. Тому бажано тримати відстань й питати у людини, звідки вона приїхала й з ким перебувала. Тобто, якщо люди зараз повертаються з Італії особливо або, якщо вони контактували з родичами, які прибули з Італії, то краще 14 днів не контактувати фізично, а спілкуватися телефоном”, – радить експертка.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: