facebook

Нова шахрайська схема в мережі: що пропонують аферисти

Запрацювала нова схема шахраїв, які намагаються викрасти особисті дані користувачів інтернету.

У месенджер людині пишуть нібито від технічної підтримки популярного сервісу, наприклад OLX. Там просять встановити новий додаток, щоб “протестувати” його за грошову винагороду, повідомив один з користувачів мережі Станіслав Кірєєв, якому написав шахрай.

Пише - джерело.

Кірєєв попередив, що профіль із назвою “OLX Support” у Facebook – фейковий. Шахрай лише вибрав для свого профілю оманливе ім’я і поставив на його сторінку логотип компанії, пише Obozrevatel.

У Кірєєва попросили встановити додаток нібито від OLX для тестування “темної теми”, пообіцявши 500 гривень. Для користувачеві відправили посилання для встановлення програм, які є шкідливими.

Читайте також:  У Польщі двоє нетверезих українців влаштували несанкціоновану "дискотеку" посеред дороги

Також попросили вказати свою модель телефону і номер банківської картки. Останнє – нібито для того, щоб відправити гроші.

“Якщо ви встановите надіслані додатки, вони відправлять своїм власникам всю корисну інфу, яку зможуть знайти у вас в телефоні. Можуть ще й перехопити управління вашими СМСками, відправити запит до вашого банку, “переписати” на себе прив’язку номера телефону і вкрасти всі ваші гроші”, – попередив Кірєєв.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: