facebook

Очільник Івано-Франківська Марцінків підтримав міського голову Черкас

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків у соціальній мережі Facebook підтримав міського голову Черкас Анатолія Бондаренка, на якого Черкаський відділ поліції відкрив кримінальне провадження щодо послаблення міською радою карантинних обмежень у місті.

Пише - джерело.

“Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, повідкривали купу справ на мерів, забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду за кордон, продали землю, обманули з доплатами медиків! Підтримую мера Черкас Боднаренко!!! Карантин один для всіх, а не для вибраних!!!”, – написав Марцінків.

Наприкінці квітня на голову Івано-Франківська відкрили два кримінальні провадження: за фактом заклику до примусового переміщення людей та роботу міських ринків у період карантину. Першого травня Руслан Марцінків дав свідчення у відділі поліції.

“Це – надумана справа. Насправді, коли ми зустрічалися з підприємцями, ніякого офіційного паперу, який би забороняв роботу ринків, не було. Я про це сказав. Тоді був тільки виступ головного санітарного лікаря на телебаченні, але офіційного рішення тоді не було пред’явлено міській раді”, – прокоментував очільник міста після допиту.

Читайте також:  Журналісти знайшли докази, як мільйонна ботоферма працювала на Порошенка і його «Євросолідарність»

Що відомо
30 квітня міськвиконком Черкас вирішив скасувати низку карантинних обмежень, дозволивши з 1 травня роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків ресторанів та інших підприємств.
За фактом послаблення карантину поліція Черкас розпочала кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Бондаренка про жорстку реакцію на його рішення.
У відповідь Бондаренко записав відеозвернення “для вищих посадовців країни”, у якому заявив, що не боїться погроз та звик до переслідувань.
Також дії місцевої влади Черкас піддав критиці міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пояснивши, що таке рішення ставить під загрозу життя і здоров’я людей.
Своєю чергою, черкаські лікарі заявили, що зняття карантинних обмежень повинно відбуватися поетапно та в більш пізні терміни.
Президент Володимир Зеленський закликав українців провести травневі вихідні вдома, аби подолати пік коронавірусу. Він переконує, що карантин розпочнуть послаблювати за 10 днів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: