facebook

Оксана Савчук принесла в Раду вазон і закликала депутатів не голосувати за ринок землі

Сьогодні Верховна Рада України розпочне розгляд законопроєкту про ринок землі.

Пише - джерело.

Зранку президент Володимир Зеленський відвідав засідання фракції “Слуга народу”, де просив депутатів підтримати проєкт закону.

За словами голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, у фракції достатньо голосів на підтримку законопроєкту.

Завадити голосуванню за ринок землі у Раді спробують фракції “Батьківщини” та “ОПЗЖ”, які сьогодні від ранку блокують президію та трибуну парламенту.

Проти відкриття ринку землі виступила і депутатка від Івано-Франківська Оксана Савчук.

Свободівка принесла в Раду вазон у синьо-жовтому горщику та написала патетичний пост про “нерозривний зв’язок українців зі своєю землею”.

“Наше прагнення жити і працювати на своїй землі є абсолютно нормальним і законним. Чому зараз ми відстоюємо українську землю? Ми хочемо, щоб українці повернулися з-за кордону додому. Ми прагнемо, щоб розвивалися не лише міста, а й села. Нам важливо, щоб в Україні збільшувалася народжуваність, зростав рівень життя, розбудовувалася інфраструктура.

Як ми повернемо українців з чужини, якщо влада має намір продати їхню землю? Як ми допоможемо віддаленим районам економічно зростати, якщо позбавимо їх можливості розвивати фермерство, вести господарство, створювати свій бізнес? Земля має належати українцям, а не великим агрохолдингам, і з якими малий і середній бізнес просто не зможе конкурувати. Держава повинна думати про те, як створити умови для розвитку підприємництва, як побудувати дороги у всіх куточках України, щоб легко і комфортно можна було б дістатися в найменше село.

Ми добре розуміємо, що земля – це один з найбільших ресурсів нашої країни. Він не відновлюваний. Продаж землі – це одноразова акція, після якої вже ніхто не зможе повернути свою землю. Саме в інтересах держави створити державний банк землі. Ті власники землі, які хочуть її продати, зможуть зробити це державі”, – пише Оксана Савчук.

У повідомленні вона закликає всіх народних депутатів не підтримувати закону про ринок землі. Також Оксана Савчук спільно з Вадимом Рабиновичем (ОПЗЖ), Юлією Тимошенко та іншими блокує президію Верховної Ради. 

Читайте також:  Освітяни та медики з Прикарпаття протестують під стінами ВРУ

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: