facebook

Пацієнтам не дозволяються гуляти: на Прикарпатті перевірили наркологічний центр

У рамках реалізації національного превентивного механізму моніторингова група здійснила візит до КНП «Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради».

Пише - джерело.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради України з питань прав людини.

Моніторингова група встановила, що умови перебування пацієнтів в Центрі, загалом задовільні.

Палати розраховані від 3 до 9 осіб, наявні відповідні меблі. Харчування забезпечено на належному рівні, медичні препарати наявні в достатній кількості. У коридорах ведеться відеонагляд.

Водночас група виявила і низку порушень. Зокрема, пацієнтам не дозволяються прогулянки на свіжому повітрі, в медичній документації подекуди відсутні усвідомлені згоди пацієнтів щодо надання медичної допомоги, а фіксація пацієнтів (за необхідності) здійснюється підручними засобами.

Читайте також:  “Це право у нас крадуть”: франківці протестують проти заборони на партнерські пологи

Площа палат та освітлення в них не відповідають встановленим нормам. Палати та санітарні кімнати потребують капітального ремонту.

Також приміщення Центру архітектурно недоступне для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Під час візиту виявлені й інші порушення, про що поінформовано особисто керівництво Центру з наданням рекомендацій для їх усунення. Акт реагування та звіт з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень будуть скеровані Генеральному директору Центру та Івано-Франківській облдержадміністрації.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: