facebook

Перед плановою госпіталізацією ІФА-тест мають робити безкоштовно – Степанов

Перед плановою госпіталізацією у лікарні пацієнту мають безкоштовно робити ІФА-тест.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляють у Telegram-каналі “Коронавірус у регіонах”.

“За планової госпіталізації пацієнта потрібно проводити тільки ІФА-тест на наявність антитіл до коронавірусу, а не ПЛР-тест, і він має бути безплатним”, – сказав Степанов.
Міністр стверджує, що розпорядився, щоб у програмі медгарантій “було чітко акцентовано, що коли є визначення лікаря, що людина потребує планової госпіталізації, щоб це робилося коштом держави”.

Пише - джерело.

Довідково про ІФА-тестування.

Як повідомляють у ЦМКЛ, ІФА-тести широко використовують для діагностики різних захворювань: ВІЛ-інфекції, гепатитів B і C, сифілісу, краснухи, герпесу. Для тесту беруть кров із вени, саме дослідження проводять у лабораторії протягом 2—3 годин.

Тест показує, чи є в організмі антитіла до певних антигенів, тобто до чужорідних молекул.

Читайте також:  Те, що побачите на зображенні, розповість про риси особистості та характеру

Якщо в організм потрапляє антиген, імунна система починає захищатися й виробляє антитіла (або імуноглобуліни). Завдання антитіл — з’єднатися з антигеном і нейтралізувати його. Під час ІФА-тесту в сироватку крові людини додають антиген. Якщо в людини вже є антитіла, вони одразу з ним зв’яжуться. Така реакція означає, що людина або хворіє, або хворіла нещодавно.

ІФА-тести мають виявляти тих, хто вже перехворів і, можливо, сам цього не помітив. Таке тестування допомагає визначити імуноглобуліни. Вони бувають кількох типів: А, M і G. Якщо виявлять M, то це говорить про те, що йде гострий процес захворювання, якщо G – то що людина перехворіла або зустрілася з вірусом і у неї виробилися антитіла і є імунітет до цього захворювання. Імуноглобуліни А свідчать про хворобу буквально з перших днів зараження (3-5 день).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: