facebook

«Підозрюємо, що проблема була тут вже з грудня», – головний лікар Франківської лікарні про смертельний вірус

Головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк розповів людям про висновки його та команди щодо коронавірусу.

Своїми думками він поділився на власній сторінці у соцмережі.

Пише - джерело.

За словами лікаря, він не аналізував ситуацію і не робив жодних висновків з приводу того, що сталося в світі, до моменту поки лікарня не отримала швидкі тести, які частково підтверджують наявість хвороби.

«НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ МИ ПІДОЗРЮЄМО, ЩО ЦЯ ПРОБЛЕМА СКОРІШ ЗА ВСЕ БУЛА ТУТ ВЖЕ З ГРУДНЯ, МОЖЛИВО ДВОЄ З ПАЦІЄНТІВ НАВІТЬ ПОМЕРЛО. АЛЕ БУЛО З ДЕСЯТОК ЛЮДЕЙ, ЯКИХ МИ ВИЛІКУВАЛИ», – ЗАЗНАЧИВ МАСЛЯК.

Підтвердження COVID-19 лікарі роблять не лише по тестах, але і з допомогою комп’ютерної томографії (КТ), ренгенографії та поліперазної ланцюгової реакції (ПЛР). На основі суджень світової медицини КТ підверджує наявність захворювання: відображається матовою легенею або, як то кажуть, «дисемінованим туберкульозом легені».

Читайте також:  Хворих на COVID-19 будуть приймати в Бурштинську лікарню

Наразі в ЦМКЛ наявні 75 пацієнтів із пневмоніями. Чотири дні тому медики отримали тести на коронавірус: українські і китайські. Як одні так і другі є доказовими. Але вірогідність швидких тестів лише 65% . Достовірний діагноз підверджує ПЛР.

Швидкий тест на коронавірус був підверджений у 36 пацієнтів з 75. Проте для достовірного підтвердження діагнозу чекають результатів ПЛР.

«ЯКЩО СКАЗАНО, ЩО В КРАЇНІ КАРАНТИН, ТО МУСИТЬ ТАК БУТИ, А НЕ ГУЛЯТИ ПО ПАРКАХ І ОЗЕРАХ. МИ ПОВИННІ ВИСТОЯТИ 1-2 МІСЯЦІ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ НЕ ЗГАДУВАТИ ПОТІМ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ВІДІЙШЛИ ВІД НАС ЧЕРЕЗ НАШУ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА ХАЛАТНІСТЬ! Я РАДІЮ, ЩО МИ ПРАКТИЧНО ДОВЕЛИ ДО ВИЗДОРОВЛЕННЯ ЛЮДЕЙ, ЯКИХ МИ ПІДОЗРЮВАЛИ НА КОРОНАВІРУС. Є НАДІЯ, ЩО МИ РУХАЄМОСЬ У ПРАВИЛЬНОМУ НАПРЯМКУ. ЛИШЕ ПРОШУ ВАС, ПРИСЛУХАЙТЕСЯ ДО НАС», – НАГОЛОСИВ МЕДИК.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: