facebook

Поліція в США знову підстрелила афроамериканця. Країною учергове покотилася хвиля протестів

<stro
Один з очевидців зняв інцидент на відео і виклав в інтернет. На записі темношкірий чоловік йде до водійського сидіння автомобіля. Слідом ідуть двоє поліціянтів зі спрямованими на нього пістолетами, вони щось від нього вимагають. Коли чоловік відкриває двері машини, один з поліціянтів хапає водія за майку і сім разів стріляє тому в спину. Жінки біля машини кричать.

Пише - джерело.

На місці події відразу стали збиратися сусіди. Близько 100 чоловіків рушили до офісу міської поліції. Влада оголосила про комендантську годину з 10 вечора, але протести тривали до пізньої ночі. Їх учасники спалили три сміттєвози, розбили вікна декількох офісів, змалювали будівлю суду графіті. На наступний день протести поновилися, зокрема і в інших американських містах. Хтось підпалив кілька будівель, у Кеноша ввели бійців Національної гвардії США.

Читайте також:  Українка з Гуанчжоу розповіла, як китайці перемогли коронавірус

Джейкоб Блейк, через поранення якого все почалося, був доставлений в лікарню міста Мілуокі в важкому стані. Йому зробили операцію, стан стабільний. Департамент юстиції штату Вісконсін почав розслідування. Поліціянтів, які перебували на місці події, відсторонили від служби.

За словами адвоката пораненого, Блейк допомагав заспокоїти сімейну сварку, але поліцейські направили на нього зброю і вдарили електрошокером; стрілянина була відкрита, коли Блейк пішов перевірити трьох синів, що сиділи в машині (всього у Блейка шестеро дітей).

Версію адвоката підтверджують і очевидці.

У США регулярно проходять протести проти расизму і поліцейського насильства. Наймасштабнішими за останні роки стали вуличні виступи після вбивства Джорджа Флойда, що почалися в кінці травня. Вони проходили в багатьох містах країни в рамках руху Black Lives Matter.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: